Maqui BIO, prášek
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Toto jihoamerické ovoce, podobné našim borůvkám užívali andští indiáni po tisíce let jako elixír dlouhověkosti. A má to své opodstatnění. Jeho fialová barviva anthokyany jsou zdrojem prospěšných antioxidantů. S maqui se dá díky rostlinným barvivům čarovat v kuchyni. Obarví pokrmy od fialové po červenou podle toho, s čím je smícháte. Prášek má příjemně sladkou „borůvkovou“ chuť a vůni. Použijte ho do vašich jídel. Dezertům dodá kromě fialového zabarvení také neodolatelné aroma a spoustu živin. Maqui berry je především bohatým zdrojem antioxidantů. Obsahuje rostlinná barviva anthokyany a blahodárné flavonoidy, které mají ve vzájemné souhře s dalšími vitamíny a minerálními látkami řadu příznivých účinků. Konzumace tohoto ovoce přispívá k udržení normální funkce imunitního systému. Náš produkt obsahuje čistý 100% prášek z jemně rozemletých divoce rostoucích plodů v organické raw kvalitě. Plody byly usušeny mrazem, aby si uchovaly unikátní vlastnosti a prvotřídní výživové hodnoty. Prášková konzistence oproti plodům je v obsahu živin ještě koncentrovanější. Maqui prášek má sladkou ovocnou chuť a vůni připomínající zralé borůvky. Příběh maqui berry Maqui berry (Aristotelia chilensis) jsou malé, fialovo-černé bobule, podobné našim borůvkám, rostoucí na stromech v mírných deštných pralesích regionu Patagonie v Chile a Argentině. Maqui bylo po tisíce let užíváno tamními indiány jako zdroj pevného zdraví a vytrvalosti. Traduje se, že původní obyvatelé oblasti se právě díky těmto „borůvkám“ ubránili všem dobyvatelům, včetně Inků. Teprve v dnešní době jsou bobule maqui známy i na Západě jako vynikající zdroj antioxidantů. Bobulky jsou tradičně používány v chilské přírodní medicíně a obsahují vysoké množství přírodních antioxidantů z hlediska ORAC (kapacita absorbce volných radikálů). Mají nejvyšší koncentraci přírodních modrofialových barviv antokyanů ze všech známých super plodů nebo bobulí včetně acai, amalaki, granátového jablka či mangosteenu. Maqui se ve svých účincích podobá našim lesním borůvkám. Díky slunnému prostředí, ve kterém roste, má však mnohonásobně vyšší podíl účinných látek. Jak maqui berry používat v kuchyni Maqui lze přidat libovolně do snídaňových koktejlů, ovocných šťáv, energetických tyčinek, cereálií a do dalších potravin. S maqui můžete také čarovat v kuchyni. Modrofialová barviva jsou skvělá tím, že mění svoje zabarvení podle pH prostředí, ve kterém je rozpustíte. Prášek maqui můžete využívat jako zdravé přírodní barvivo pro svoje dezerty. Dorty, zmrzliny, kaše a krémy obarví nádherně do fialova. Inspirujte se našimi recepty Maqui kokosový drink Lehký dort s květy Tříbarevné ovocné nanuky Další informace Doporučené dávkování: Přidávejte 1 čajovou lžičku (6 g) prášku maqui do snídaňových koktejlů, ovocných nebo zeleninových šťáv, vody, jogurtů, cereálií, kaší, apod. Složení: 100% čistý lyofilizovaný prášek z plodů maqui bio Nutriční hodnoty v 1 dávce: čajová lžička (6 g) Energetická hodnota 95 kJ/ 22,7kcal Tuky 0,6 g z toho nasycené 0,1 g Sacharidy 3,4 g z toho cukry 2,26 g Vláknina 1,15 g Bílkoviny 0,43 g Sůl** 0 g *Referenční hodnoty příjmu Skladujte v chladu a při nízké vlhkosti vzduchu (<55 %) v dobře uzavřeném obalu a chraňte před silným světlem. Doplněk stravy, neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. Není určeno dětem do 3 let. Jste-li těhotná nebo kojíte, poraďte se před užíváním s lékařem.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář